Zoete Roze Hummus


Hummus met kikkererwten?

Dat kan origineler!

Ik wil je uitdagen vaker dips en hummus te maken met andere bonen dan alleen kikkererwten.  Zoals witte bonen bijvoorbeeld. Deze zijn veel frisser en laten de smaken beter naar voren komen. Witte bonen zijn ook nog eens veel rijker aan ijzer en calcium dan kikkererwten.

Deze spread is zoet en fris en ziet eruit als een feestje!

Ik werk in mijn recepten vaak met cups, echt aan aanrader om aan te schaffen zo kan je zo makkelijk recepten van het internet maken zonder te hoeven wegen.

Je kan de cup ook vervangen met een bescheiden koffie kopje. 1 cup bevat 235 ml


Ingredienten

1 blik witte lima bonen afgespoelt (of gewone witte bonen)
160 gr / 1 cup gekookte biet in blokjes (3 kleine bieten)
2 knoflook tenen
60 gr / 0.25 cup witte tahini
1 citroen aan citroensap
2 eetlepels water
1 eetlepel extra vierge olijfolie (of meer water)
1 theelepel zout


Bereiding

Gooi alles in een blender of food processor.