Over mij


Hoi !

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt😊!

Ik ben Loes en ik ben een Voedingsdeskundige.

Ik heb een passie om alles te begrijpen en onderzoeken wat met voeding en het effect op gezondheid te maken heeft. Voeding kan je gezondheid schaden en ziektes helpen ontwikkelen, maar het kan ook ziektes helpen voorkomen en het herstellend vermogen van je lichaam ondersteunen.

Dat is zo’n machtig mooi iets… ik zie het een beetje een superkracht waar we allemaal gebruik van 'kunnen' maken. 

Er zijn zoveel klachten en aandoeningen te voorkomen maar ook te behandelen met voeding en eventuele doelgerichte suppletie.
Ik kijk graag naar hoe ik een eetpatroon van iemand volwaardiger kan maken (om problemen te voorkomen)  of ze nu een vega, vegan of omnivoor dieet hebben. Maar ik kijk ook graag hoe ik het op die persoon zijn gezondheidstoestand af kan stemmen om ondersteuning te bieden bij bepaalde klachten of deze klachten er helemaal mee te verhelpen.


 

Deze interesse is bij mij aangewakkerd toen ik zelf begon met plantaardig te gaan eten. Dit betekent totaal niet dat ik enkel werk met mensen werk die plantaardig eten hoor. Maar vanaf dat moment veranderde er iets in mij, ik wilde alles weten. Hoe alles in elkaar stak. Ik ben vanaf dat moment jaren dagelijks dag en nacht alle informatie over voeding en het effect op gezondheid op gaan zuigen. Ik wilde alles weten over onbewerkt plantaardig eten (whole food plantbased) en het plantaardig koken. Ik was echt mind blown van wat voeding kan doen voor je gezondheid en hoe de reguliere zorg daar eigenlijk nauwelijks aandacht aan besteed. Hoe mensen van klachten af komen of stoppen met sommige medicatie vanwege wat de juiste voeding voor hen gedaan heeft.

En ik vind het ook belangrijk dat de mensen die de keuze maken om plantaardiger of volledig plantaardig te gaan eten ook echt succesvol kunnen zijn. Met de juiste begeleiding het goed kunnen aanpakken maar er ook met een goede gezondheid in gaan zodat het duurzaam kan zijn en je het zelfverzekerd en met goede gezondheid kan blijven doen.

Mensen die plantaardig(er) eten worden nog door veel specialisten niet serieus genomen of dat vlees eten de oplossing voor al hun problemen zouden zijn. Het is tijd dat daar verandering in komt

 


Ik heb een passie voor de darmgezondheid,  vage klachten waar je met de huisarts niet mee verder komt, heftige ingrepen voorkomen met de juiste voeding/suppletie interventies en alles omtrent succesvol plantaardig kunnen zijn en blijven.

Aangezien ik leer & ontwikkel verslaafd ben zal ik altijd doorleren door webinars, cursussen en toekomstige opleidingen om niet stil te staan. Dit doet de wetenschap over voeding tevens ook niet.

Ik kijk graag samen met jou wat voor volgende stappen je kan nemen voor jouw gezondheid. Dat is maatwerk en dat hoeft niet perse heel heftig te zijn.  Meestal kunnen een aantal kleine aanpassinkjes al heel veel voor je gezondheid doen.

Wil je wel een flinke transformatie in je eet en leefstijl, dan kan dat natuurlijk ook !

Liefs,

Loes