Zoete Aardappel Bowl


Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te problemen!

En zoete aardappel bevroren in een ontbijtbowl is weer lekker anders!

Dit recept is afgeleid van de 'Sweet Potato Breakfast Bowl' van 'Deliciously Ella' haar app.


De bowl is zeer voedzaam en een echt beta-caroteen bommetje.

Beta caroteen is een hele sterke anti oxidant en je lichaam maakt hier zijn vitamine A van aan.

Tip: Maak iets met zoete aardappel voor het avondeten en zorg dat je teveel zoete aardappel maakt zodat je niet zoveel werkt hebt aan dit recept. Met zoete aardappel maak je ook lekkere pannenkoeken en brownies.


Ingredienten

1 kleine/medium zoete aardappel

1 bevroren banaan

120 ml plant melk

0.25 theelepel kaneel (meer als je ceylon gebruikt)


Bereiding

Verwarm een oven voor op 220 graden. 

Was de zoete aardappel en snijd hem in de lengte door de helft.

Leg de helften op een bakplaat met de gesneden kant aan de onderkant.

Bak tot je er met een vork gemakkelijk doorheen kunt prikken. Ongeveer 25 minuten afhankelijk van de dikte van de aardappel.

Laat afkoelen.

Verwijder de schil en plaats de aardappel voor een nacht of enkele uren in de vriezer. 


Haal de zoete aardappel uit de vriezer en laat heel kort lichtjes ontdooien zodat het je lukt om het in stukken te snijden.

Plaat alle ingrediënten in de blender.

Top met: granola, chia pudding, noten(pasta), zaden, bessen, kokossnippers enz.