Tropische Chia Pudding


De meeste chia pudding recepten vind ik niet zo lekker, ze maken namelijk een smaakloze chia kikkerdril en dan doen ze er iets lekkers op. 

Wat nu zo fijn is aan dit recept is dat we de chia pudding zelf lekker maken, door fruit te blenden door het vocht waar we de chia in gaan weken. Dit maakt alle verschil!

Dit recept staat bij ons geregeld op het menu als tussendoortje, ontbijt en het kan zelfs een toetje zijn.

Chia zaad is een echten nutrienten bommetje, maar net als andere zaden kan je pas absorberent wat erin zijn als je de buitenste schil kapot maakt (malen/blenden)..of in dit geval goed lang weekt waardoor je het kapot kan kauwen. 

In chia zaad zitten veel oplosbare vezels, dit en het gel-effect van het zaad helpt je ontlasting zachter en beter passeerbaar te worden. Het kan dus helpen bij constipatie zolang je maar genoeg blijft drinken, drink je te weinig kan het het tegenovergestelde effect hebben.


Ingredienten

235ml/ 1 cup plantmelk

2 bananen

150 gr mango (diepvries is handig)

2 theelepels vanille extract

60 gram chia zaad/ of anderhalf keer  1/4 cup

optioneel: 1 theelepel ahornsyroop

Topping: kokosyoghurt, mango, kokossnippers, granola, passievrucht


Bereiding


Blend alles behalve de chia zaad en toppings in een blender.

Giet dit in een kom of bakje en roer de chia zaad hier doorheen. Goed mixen dat er geen klontjes chia zaden meer zijn.

Laat dit 10 minuten staan en roer tussendoor een paar keer door.

Verdeel het chia mengel in potjes en top met kokosyoghurt en mango. Een beetje passievrucht daar bovenop brengt het helemaal naar de next level.