Courgette Rub *2 porties


Ik heb mazzel dat ik samenwoon met een ware masterchef in smaken en structuren.

Deze rub is dus zomaar een keer uit de mouw geschud, maar hij is zo ontzettend lekker dat ik hem met jullie moet delen.

De simpele courgette is nog nooit zo'n smaakbom geweest. Met dit recept is de kans groot dat de groenten op je bord als eerste op gaan.

De grootste held is de chinese 5 spice in dit recept. Dus mocht je niet alle kruiden hebben of willlen kopen zorg dan in ieder geval dat je deze gebruikt.

Ik maak het graag in de oven en serveer het bij een AGV'tje...of een AVZV'tje ;) 

Maar! Dit is ook perfect om mee te nemen naar een barbeque.




Ingredienten

1 grotere courgette

kruidenmix:

0.5 theelepel zout

1 theelepel gochugaru/rode peper poeder (toko->kan je ook kimchi mee maken)

0.5 theelepel chinese 5 spice

1 theelepel komijn

0.5 theelepel koriander

0.5 theelepel knoflookpoeder

olijfolie ong 2 eetlepels


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak een papje van de kruiden en olie.

Snijd de courgette in de lengte in 8 strips.

Besmeer alle blote kanten van de strips met het kruidenpapje voeg evt extra olie toe als het te weinig is.

Laat het 18 minuten bakken op een ovenplaat.


Tip: Als je aardappels voorkookt kan je die ook samen met de courgettes tegelijk in de oven doen. Wij doen dat bijvoorbeeld met smashed potatoes.