Bluewoods Overnight Oats *4 porties


Havermout recepten kan je gewoon nooit genoeg hebben!

Bluewoods is een fijne camping in Liempde. En in het weekend koken ze daar ook voor de gasten. Toen ik hun ‘Bluewoods Bircher’op het menu zag staan was ik erg benieuwd hoe die zou zijn want meestal vind ik dat cafe’s havermout niet zijn eer aandoen.

Ik eet al jaren allerlei varianten van havermout maar ik was echt aangenaam verrast van de textuur en de smaaklagen van de bircher en moest weten hoe ze het hadden gemaakt! Ik ben er thuis meteen mee aan de slag gegaan om mijn eigen variant te maken en dat is inmiddels een staple in huis geworden. Havermout is nog nooit zo origineel smaakvol geweest. En het recept is nog super makkelijk ook! Deze havermout maak je met perziken uit het seizoen, maar bij gebrek aan beter hebben we gelukkig altijd nog perzikpartjes in de vriezer in de supermarkt😉 


Maak dit ontbijtje de avond van tevoren en bezoek ook zeker eens deze camping😊.
De havermout is 2 dagen houdbaar in de koelkast, op dag 3 zeker nog eetbaar maar dan is hij al wat minder fris en fruitig.


Ingredienten

200 gram / 2 cups havermout
-
1 grote sinaasappel of 120 ml / 0.5 cup sinaasappelsap
2 rijpe perziken (of diepvries) of nectarines
2 eetlepels gele rozijnen
1 banaan
0.25 appel
snufje zout
0.75 theelepel Ceylon kaneel
235 ml / 1 cup plantaardige melk
Toppings naar keuze (perzik/nectarine is aan te raden)
Optioneel : 0.5/1 theelepel  rasp van de sinaasappel


Bereiding

Doe de havermout in een grote bak die je af kan sluiten met een deksel.

Doe 0.75 deel van het sap van de sinaasappel in een blender samen met de andere ingrediënten. Heb je geen blender probeer het dan met een foodprocessor of een staafmixer.

Giet het fruitige mengsel bij de havermout en roer alles goed door elkaar.

Laat het 1 nacht in de koelkast staan.

De volgende dag kan je een portie eruit scheppen en toppen met fruit, noten, zaden, kokosschaafsel, chia jam..noem maar op. 

Rijpe perzik of nectarine partjes zijn er bijzonder lekker op!

Wil je een wat langer verzadigend ontbijtje zou ik er een hele banaan op doen als topping met nog 2 stuks fruit en lekker wat noten/zaden.