Avocado Toast



Avocado toast is simpel en een gezonde optie voor op brood.

Ideaal als je een minder vullend soepje eet bijvoorbeeld om er dan avocado toast bij te eten.

Avocado is een goeie bron van vitamine E wat mensen die het westers dieet aanhouden vaak te weinig uit hun voedingspatroon halen. De vetten die erin zitten zijn gezonde onverzadigde vetten, ze verlagen zelfs het slechte cholesterol (LDL) in het bloed. 

Lijnzaadolie zorgt voor een extra boost in omega 3 vetten, wist je dat avocado daar ook een klein beetje van bevat? Een drizzle olie eroverheen is ideaal voor mensen die moeite hebben met aankomen of op gewicht blijven.

Tijd voor een wat anders op brood!




Ingredienten

2 volkoren (desem) boterhammen

1 avocado

(rode) paprika in hele kleine blokjes

kerriepoeder 

optioneel: lijnzaadolie of extra virgin olijfolie, kiemen


Bereiding

Snijd de avocado in de lengte helemaal door. Verwijder de pit en met een vork kan je bij een goeie avocado het vlees in de schil al fijn prakken. 

Rooster 2 boterhammen voor zodat ze lekker knapperig zijn aan de buitenkant.

Smeer de geprakte avocado op de boterham en bestrooi het met lekker wat kerriepoeder.

Optioneel kan je er nog een drizzle lijnzaad of olijfolie over doen.

Leg de gesneden paprika eroverheen en eventueel nog wat kiemen.