Deze havermout is fris, zoet en bevat veel smaken en structuren.
Want havermout hoeft geen kartonnige smaakloze brei te zijn die moeilijk weg te krijgen is.
Wat ik key vind aan een smaakvolle havermout is een geprakte baneen erdoorheen mengen. Die mag van mij nooit meer ontbreken.
Dit ontbijtje zit boordevol waardevolle voedingsstoffen en is een perfecte start van de dag!
Als je slim bent maak je meteen 3 potten ;)
Ingredienten *1 portie
half kopje havermout (45 gr)
half a driekwart kopje plantaardige melk (120 ml a 175 ml)
halve theelepel kaneel (voorkeur type Ceylon ivm coumarine)
1 banaan geprakt
noten/zaden naar keuze: gemalen lijnzaad, hennepzaad, chia zaad, zonnenbloempitten, pompoenpitten, amandelen
diepvries bosfruit
optioneel: kiwi, pindakaas
Bereiding
Meng alle ingrediënten tot en met de noten/zaden in een bakje of oude pindakaaspot.
Voeg evt meer vocht toe want de havermout zal nog meer vocht opzuigen dus het moet goed vochtig zijn.
Meng optioneel nog een lepeltje pindakaas door het mengsel heen.
Top nu met een hele ruime hoeveelheid diepvries bessenmix.
Zet in de koelkast en laat het een nachtje staan.
De volgende dag roer je de bessen wat door het mengsel zodat het rozig wordt en de smaken goed mengen.
Top eventueel met een versgesneden kiwi, kiwi gold is extra lekker!