Guilt free supergezond en nog steeds ontzettend lekker straciatella ijs!
Romig met een heerlijke crunch van chocolade en cacao nibbs. Dit moet je een keer geprobeerd hebben!
Ik vind het heerlijk als einde middag snack of 's avonds als ik nog trek over heb als ik die dag toch wat te weinig gegeten blijk te hebben of veel gesport heb die periode en gewoon nog een beetje extra nodig heb.
Wist je dat bananen en cacao stofjes bevatten die je helpen beter te slapen?
Dus als avondsnack nog niet eens zo gek om af en toe eens te pakken.
Ingredienten
2,5 bevroren bananen
60 ml plant melk / 0.25 cup
reep/stuk pure chocolade 72% (gebruik hoeveel je lekker vindt)
cacao nibbs
optioneel : halve eetlepel pindakaas mee blenden of 1 of meer dadels mee blenden
Bereiding
Schaaf met een scherp mes langs de gehele rand van een reep chocolade. Zodat je langwerpig schaafsel krijgt met dunnere en dikkere schaafsels en leg opzij.
In een sterke blender* voeg een kleine scheutje plant melk toe en de bevroren bananen.
Blend tot dik, romig maar ook glad. Je zal hiervoor een stamper moeten gebruiken om tijdens het blenden aan te stampen als je wilt dat het dik ijs wordt. Anders moet er meer melk bij en wordt het sneller een smoothie.
Gooi de de rasp van de chocolade erbij naar smaak en meng het er kort lichtjes doorheen. Meng niet teveel.
Top met cacao nibbs voor extra crunch.
You will love it!
*Heb je geen (sterke) blender, snijd de bananen met invriezen dan eerst in dunnere plakken. Laat ze max 10 min licht ontdooien en gooi ze dan met een scheutje plant melk in een food processor. Dit werkt ook heel goed dus geen zorgen ;)