Wat een beauty!
Zei iemand bieten leftovers?
Biet maakt deze havermout prachtig roze en brengt de smaak naar een andere level.
Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik word erg gelukkig van een prachtige maaltijd voor mijn neus. Ik geniet dan toch nog een beetje extra. En als je dan ook nog geen voedsel verspilt is dat een win-win!
Ook zonder leftovers kan je dit recept maken, want je kan de biet ook in de vriezer bewaren voor smoothies.
Ingredienten
0.5 voorgekookte biet van een medium of grote biet
235 ml / 1 cup plantmelk
45 gram / 0.5 cup fijne havermout
0.25 theelepel vanille extract
eventueel een snufje kokossuiker
Topping : banaan, 2 paranoten, moerbeien, hennepzaad, amandelen, appel, aardbeien …wat je in huis hebt en lekker vind
Bereiding
Blend de plantmelk en biet in een blender.
In een pannetje kook de havermout en de roze melk uit de blender eventjes totdat het wat minder waterig nat is. Bij fijnere havermout hoeft dit niet zo lang te koken.
Voeg op het laatst een heel klein scheutje vanille extract toe en roer eventueel een snufje kokossuiker erdoor.
Top met wat je wilt. Hier heb ik een roze appel gebruikt welke ik vond bij de Ekoplaza, maar aardbeien zijn er ook heel lekker op.