Rijst salade *4/5 porties


Met deze salade blijf je dicht bij de natuur door voornamelijk onbewerkte voeding te gebruiken.

Alle smaken en structuren bij elkaar doen het gewoon goed samen en dit maakt een ideaal recept voor op de warme dagen.

Ik heb gekozen voor een paarse rijst, deze verkopen ze bij de toko. Voor de bite en smaak is een zwarte, paarse of rode rijst aan te raden.

Maar ermee experimenteren is toegestaan ;)

De vitamine C van de mango zorgt dat de mineralen in de maaltijd extra goed worden opgenomen waaronder ijzer.







Ingredienten

300 gram gekookte paarse rijst (2 cups gekookte rijst)

200 gram rucola

1 paprika fijngesneden

150 gram gehalveerde pitloze paarse druiven

2 mango's in blokjes (of diepvriesmango ontdooid)

1 bakje cherrytomaten gehalveerd

1 bos verse koriander fijngesneden (of peterselie)

dikke balsamico creme

hummus of linzen

Optioneel Top met noten (macademia) of pittenmix voor extra vulling of serveer er wat brood bij.


Bereiding

Mix alles door elkaar in een grote kom.  Serveer met een dikke dot hummus of meng linzen door de salade.

Top met veel balsamico crème (de dikkere variant) of andere dressing naar keuze.