Een lekkere frisse, smakelijke salade die makkelijk weg eet.
Ideaal voor de warme dagen en zo gemaakt!
Quinoa is een pseudo graan. Eigenlijk een nep graan als het ware want het is eigenlijk een zaad. Maar het is ideaal als graan te gebruiken en een ideale koolhydraat bron voor mensen niet niet zo lekker gaan op gluten.
Quinoa is zeer rijk aan mineralen waaronder ijzer en aan eiwitten.
Wil je je eiwit inname extra boosten dan kan een maaltijd met quinoa getopt met extra amandelen een mooie bijdrage leveren.
Dit quinoa gerecht kan je iedereen voorschotelen die huiverig is om quinoa te eten!
Ingredienten
Dressing:
2 sinaasappels (zonder glimmende schil)
3 of 4 theelepels dijon mosterd (naar smaak)
1 eetlepel extra vierge olijfolie of (indien olievrij 1 eetlepel lijnzaad of maizena)
1 eetlepel ahorn siroop of ander zoetje naar keuze
zout en peper
Salade:
275 gram quinoa
2 verpakkingen voorgekookte bieten gesneden in blokjes (of 6 medium vers gekookt)
1 medium rode ui fijngesneden
1 eetlepel citroensap (halve citroen)
veel bladgroen naar keuze zelf iets fijner snijden
1 blik zwarte bonen afgespoeld
grote hand gele rozijnen
walnoten
Instructies
Meng de gesneden rode ui met de citroensap en laat even staan.
Rasp de 2 sinaasappels en pers alle sap eruit. Meng alle overige dressing ingrediënten erbij en mix goed door elkaar. Zet opzij.
Spoel de quinoa goed af en kook deze goed gaar voor een goede vertering. Het moeten echt fluffy bolletjes zijn zonder teveel bite. Laat met afgieten een heel klein beetje vocht over bij de quinoa (ong 3 eetlepels). Voeg de rozijnen toe zodat deze dat vocht kunnen opzuigen en laat de quinoa een beetje droger stomen en afkoelen.
Mix de bieten, geweekte uit en zwarte bonen bij de afgekoelde quinoa
Mix alles weer goed door elkaar.
Zodra je een portie ervan gaat eten voeg je op je bord bladgroen toe en walnoten.
Giet de dressing erover en geniet ervan !
Top eventueel met fijngesneden rode kool, kiemen of fijngesneden selderij.
Naarmate het in de koelkast staat wordt je quinoa steeds meer roze van kleur door de bieten wat er erg mooi uit ziet.
Je kan het max 4 dagen bewaren.