Matcha heeft alle gezondsheidsvoordelen die groene thee heeft.
Het is tenslotte gemaakt van de groene thee plant. Maar in dit geval drink je niet alleen een aftreksel, maar consumeer je ook echt de plant. Dus nog veel meer gezondheidsvoordelen!
Matcha is tevens super om in te zetten als jij van je koffie verslaving af wilt kicken.
Het helpt je opfrissen en focussen op een belangrijke toets of taak maar niet op de heftige piek en daal manier zoals koffie dat doet.
En het is ook gewoon lekker.
Tip: Als je matcha koopt koop dan wel de soort die geproduceerd is in Japan en niet uit China. Matcha uit China is vaak vervuild met oa zware metalen.
Ingredienten
235 ml / 1 cup of plant melk (ik raad soja/erwt/haver aan)
0.5 afgestreken theelepel Japanse matcha
optioneel: piepje van een zoetmaker naar keuze
Bereiding
Verwarm de plantmelk in een pannetje en voeg de matcha poeder toe. Roer met een matcha whisk* in een M-vorm alles door elkaar.
Verhit maar lichtjes want de gezondheidseffecten gaan verloren als het te warm wordt. Matcha wordt idealiter met een max temperatuur van 70 graden verhit.
Haal van het vuur en giet in een glas.
Natuurlijk kan je hem ook koud drinken.
*Heb je geen matcha whisk? Dan meng je eerst met een garde en een piepje water of melk in een aparte kom met de matcha en roer je dat eerst tot een pasta. Al roerende gooi je er dan kleine beetjes van de melk bij. Dit doe je om klontjes te voorkomen. Met een whisk heb je hoe je het ook doet geen klontjes.