Wraps met hummus kunnen heel saai zijn, maar ook heel lekker.
Daarom een lekkere hartige vulling voor een hartige maaltijd.
Gewone hummus recepten zijn er al zo veel en ze zijn zo simpel. Dus die heb ik niet op mijn site gezet. Mocht je hummus van de winkel willen gebruiken, verkoopt de Lidl een hele goeie.
Let bij het kopen op het kikkerwt % en vergelijk die tussen soorten in de winkel. In sommige zit namelijk maar weinig kikkererwten en gewoon veel olie. Hoe meer kikkererwten hoe beter.
Ingredienten
1 pak kleine wraps naar keuze
1 kleine broccoli in kleine hapklare stukjes gesneden
400 gram kastanje champignon klein gesneden
1 ui fijn gesneden
2 knoflooktenen fijn gesneden
3 eetlepels coconut aminos (sojavrij) of 1.5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel ahornsyroop of ander zoetje
1 eetlepel balsamico
aardappelzetmeel (1 eetlepel max)
Bereiding
Bak de ui tot gecarameliseerd, voeg de knoflook toe en bak kort mee,
Voeg de broccoliroosjes toe, bak even mee idealiter doe je een deksel op de pan dat ze licht stomen.
Voeg de champignons, coconut aminos/sojasaus, ketjap, zoetje en balsamico toe en bak tot de champignons gaar zijn en het vocht verdampt is.
Voeg op het laatst nog een slurpie toe, Dat is een beetje aardappelzetmeel gemixt met koud water tot een slurpie.
Blijf roeren terwijl het bakt totdat de slurpie de kruiden en het vocht heeft gebonden tot een niet natte saus dieplakt aan de groenten.
Serveer in een wrap met een flinke dot gewone hummus.