Dit recept is een aangepaste versie van het recept 'Fauxgurt' van 'Plantbased With Jeremy'. (https://pbwithj.ca/)
Het is zo'n slim recept! Het bevat aardig wat calcium door de chiazaad, plant melk en optionele witte tahini. En als je het eet heb je echt een beetje het gevoel alsof je een kommetje met fruit, plantaardige yoghurt en granola hebt gegeten.
Echter is dit mengsel vrij van verzadigde vetten en is het rijk aan omega 3 vetten wat de meesten onder ons te weinig binnen krijgen.
Dit lactose vrije nepyoghurt kommetje is zeker de moeite waard als gezonde afwisseling op je ontbijt.
Als je echt wilt dat het een smaaksensatie wordt is het erg lekker met een granola die gekruid is met kaneel en gember.
Ingredienten
150ml/0.75 cup plant melk (iets minder mag ook dan is het mengsel dikker 100ml/0.5 cup)
1 banaan
1 eetlepel chia zaad
diverse stukken fruit in kleine stukjes (denk aan: banaan, appel, perzik, nectarine, bessen, kaki, meloen, mango)
optioneel: voor extra calcium 1 eetlepel witte(!) tahini, vanille extract
Bereiding
Stop de eerste 3 ingrediënten in de blender en eventueel de optionele tahini.
Blend tot glad, laat het nu 5 minuten staan om daarna de blender nog een keer aan te zetten.
Vul een kom met veel fruit! 2 stuks is echt te weinig.
Giet de nepyoghurt eroverheen. Roer het even door elkaar en top de gehele bovenkant met een dun laagje granola.