Samen met de appeltaart oats is dit ook echt een belachelijk lekker ontbijt waar een beetje extra zoet een keer is toegestaan. De dadelstroop maakt het echt next level.
Als je net zo gek bent op de smaak van gebakken banaan als ik maak jezelf klaar voor een 'mouthgasm' met dit recept.
We maken een basis recept warme havermout maar de topping gaat deze totaal transformeren. Zorg dat je bij ieder hapje een stuk gebakken banaan hebt zitten.
Ready?
Ingredienten
45 gram / 0.5 cup havermout
2x zoveel plantaardige melk als havermout / 1 cup
0.5 ruime theelepel kaneel (kies ceylon ivm coumarines)
1 banaan geprakt
1 eetlepel gemalen lijnzaad
1 grote rijpe banaan in de lengte door de helft gesneden
dadelstroop
gedroogde moerbeien
Bereiding
Bak eerst de banaan, verhit een pan licht voor en voeg een piepje olie toe.
Leg de banaanhelften in de pan. Zorg dat het niet te heel wordt want ze branden snel aan.
Laat beide zijden bakken en carameliseren, de banaan moet lekker zacht zijn.
Zet het vuur uit en zet opzij.
In een steelpannetje, voeg de haver, melk en kaneel toe.
Kook het kort enkele minuten tot papperig.
Roer de geprakte banaan erdoorheen en laat nog kort napruttelen.
Haal van het vuur.
Roer de lijnzaad erdoor en voe nog wat extra vocht toe want het lijnzaad gaat veel van het vocht opzuigen en het moet wel smeuiig blijven.
Top de havermout met de gebakken banaan. Hierover drizzle je de dadelstroop en gedroogde moerbeien.
Mouthgasm.