Peulvruchten Workshop


Peulvruchten staan niet voor niets in de schijf van 5, ze zijn bijna een superfood te noemen.

De langstlevende bevolkingen hebben met elkaar gemeen dat ze vaak peulvruchten eten. Peulvruchten zijn duurzaam, goedkoop, goed voor onze gezondheid en een volwaardige vleesvervanger. 

Ik ga je in deze workshop uitleggen waarom ze zo gezond zijn en goed zijn voor oa:
-een gezond gewicht
-gebalanceerde bloedsuiker
-verlagen cholesterol
-het darmmicrobioom
-het immuunsysteem


Ik ga je leren wat je allemaal met bonen kunt doen in de keuken, je zult je verbazen hoe je bonen kunt transformeren in allerlei soorten gerechten en hoe lekker ze kunnen zijn! 

En dat niet alleen! 

Je gaat ook met elkaar aan de slag en een aantal gerechten maken met bonen zodat je zelf kan ervaren hoe makkelijk en smakelijk het is om vaker bonen te eten!


Eet je nooit bonen en wil je gezonder gaan eten?

Wil je aan je gezondheidsproblemen werken met natuurlijke voeding?

Eet je al bonen en wil je je kennis vergroten en weten welke informatie juist en onjuist is over het eten van bonen en er nog beter mee kunnen koken?

Dan is deze workshop echt wat voor jou!

Na deze workshop vrees jij niet om vaker met Peulvruchten te gaan koken en daarme ook te kunnen genieten van alle gezondheidsvoordelen en je impact op onze aarde aanzienlijk te verkleinen.

Je ontvangt ook nog een hand-out per email waarin allemaal linkjes staan naar hele toffe recepten met bonen en waar nog wat belangrijke informatie samengevat wordt zodat je altijd nog even terug kunt kijken.


 


Onderwerpen:

• Wat zijn peulvruchten?
• Waarom een duurzame keuze?
• Peulvrucht als vleesvervanger
• Gezondheidsvoordelen
• Soorten en kenmerken: peulvruchten + verpakking
• Hoe begin je met peulvruchten eten
• Verteerbaarheid verbeteren
• Feiten en fabels  (anti-nutriënten - soja - fodmaps)
• Wat kan je er allemaal mee
• Zelf aan de slag!

 

 

Datum
29 Juni 2024
16.00 - 19.00 uur

 Locatie

Boerderij Wolfslaar 
Wolfslaardreef 95
Breda

 Kosten 60,- euro





*Eet je glutenvrij of heb je andere voedingsgevoeligheden geef dit dan bij mij aan per email naar info@loesijmker.nl dan hou ik hier rekening mee.

Heb je coeliakie neem dan sowieso eerst even contact met me op.



Reviews