Easy Oat Pancakes *3 medium dikke pannenkoeken (1,5 portie


 

Dit is een van de simpelste pannenkoek recepten die er is die ook nog eens errug lekker is kwa smaak en structuur.

Er wordt vaak onderschat hoe makkelijk het is om te bakken zonder melk en ei.

Dit recept is voedzaam met volkoren havermout en bevat geen snelle suikers en verzadigde vetten. Er is dus geen excuus hem niet regelmatig voor jou of je kids op tafel te zetten.

Je kan er ook een heleboel bakken want ze vriezen en ontdooien heel goed. Net zo lekker!




Ingredienten

105 gram / 1 cup havermout 

235 ml / 1 cup plantmelk + extra

1 kleine banaan (of 3/4 medium banaan)

0.25 theelepel koekkruiden

optioneel : mini snufje zout

Topping : kokosyoghurt en ontdooit bosfruit, ahornsiroop, gebakken banaan met dadelstroop en pecannoten, chocoladesaus en frambozen, jam


Bereiding

Gooi alle ingredienten in de blender en blendt tot glad.

Laat 8-1o minuten staan dit zorgt dat de pannenkoek beter bindt voor het bakken. 

Blend nog een seconde om het los te maken, het moet een aardig dik beslag worden.


Gebruik een goede anti aanbakpan en verhit deze lichtjes voor en voeg evt een heel dun laagje olie toe.

Giet een derde van het mengsel direct uit de blender in de pan.

Vanwege de dikte kan je het beste het beslag als een spiraal in de pan gieten, of je giet het in het midden en spreid het uit met een lepel.

Bak tot je bubbels ziet en de randen gaar zijn en keer om.


Intussen zal het beslag nog wat dikker zijn geworden voeg eventueel 2 eetlepels water/plantmelk toe.

Bak de laatste 2 pannenkoeken.


Serveer met de toppings naar keuze.