Ik heb al meerdere pompoensoep recepten geprobeerd maar geen enkele kan tegen dit recept op!
Hij is zacht, fris, pompoenig maar ook heel volwaardig voedzaam en vullend. Ik hou niet van waterige soepen waar enkel groenten in zitten waarvan je buik vol zit terwijl je eigenlijk nauwelijks calorieën hebt gegeten en dus al snel weer honger hebt.
Daarom ook de aardappel EN witte bonen. Witte bonen zijn zeer rijk aan ijzer maar leveren ook een goeie bijdrage aan calcium.
Pompoen & zoete aardappel zijn hele goeie bronnen van beta-carotenen welke je lichaam voorzien van de voorloper van vitamine A waarvan ik nog bij veel mensen zie dat ze daar te weinig van binnenkrijgen. Carotenen zijn ook nog eens een zeer krachtig antioxidant!
De darmflora wordt ook erg blij van de oplosbare vezels in pompoen welke dienen als voeding voor de goeie bacteriën in de darm. Pre-biotica noemen we dat!
Ingredienten
1 flespompoen geschild in blokjes
1 medium zoete aardappel in blokjes
1 grote gele ui gesneden
1 teen knoflook fijn gesneden
2 wortels in blokjes
200 ml kokosmelk
glazen potje witte bonen van 360 gr afgespoeld
1 eetlepel kerrie kruiden
1 eetlepel geraspte verse gember
1,25 liter (kokend) water of meer
2 groente bouillonblokjes
0.25 theelepel zwarte peper
0.25 theelepel zout (optioneel)
1 theelepel kokossuiker (optioneel)
extra benodigd: staafmixer
Bereiding
Bak de ui en knoflook eerst even aan in de pan tot glazig.
Voeg de kerrie toe, mix het door elkaar en laat enkele seconden de kerrie mee bakken.
Voeg de pompoen, aardappel en wortel toe en roer nog even goed door elkaar.
Voeg het water, verse gember, bouillonblokjes, zwarte peper en de witte bonen toe.
Alles moet net aan onder water staan.
Kook voor 20 minuten.
Voeg naar smaak de kokosmelk toe, ik doe eerst de helft.
Blend alles glad met een staafmixer
Voeg naar smaak eventueel meer kokosmelk toe en nog een piepje zout.
De ene pompoen is zoeter als de andere het is vaak wel erg smakelijk nog een theelepel kokossuiker of ander zoetje toe te voegen.
Serveer eventueel met pompoenpitten, een drizzle kokosmelk en eventueel nog wat extra witte bonen heel erdoorheen.
Ik zeg het je...de beste pompoensoep ooit!