Crunchy granola met een vleugje smaak van toegevoegde kruiden extra voedzaam en vullend gemaakt door alle noten en zaden.
Deze granola is niet alleen lekker bij de yoghurt maar ook op een smoothiebowl of mijn nepyoghurt recept & boekweitbowl recept.
Granola moet knapperig zijn, niet stijf staan van tafelsuiker, geen goedkope ingrediënten bevatten als vulstof en niet smaakloos zijn.
Dat is deze granola allemaal!
Ahornsiroop heeft een lager suikergehalte per gram dan suiker en is niet zo bewerkt waardoor het nog voedingsstoffen en antioxidanten bevat.
Wees niet zuinig met het toevoegen van de noten en zaden ietsje meer toevoegen is ook erg lekker ;)
Droog:
300 gr / 3 cups grof havermout
190 gr / 1 cup amandelen grof gehakt
80 gr / 0.5 cup zonnebloempitten
80 gr /0.5 cup pompoenpitten
Kruiden:
0.5 tot 1 theelepel zout
2 theelepels ceylon kaneel (of 1 theelepel gewone kaneel)
1 theelepel gemberpoeder
flinke snuf nootmuskaat
mespunt kruidnagel
Nat:
55 gr / 0.25 cup kokosolie
120 ml / 0.5 cup ahornsiroop
1 eetlepel blackstrap molasses / donkere rijststroop**
**te koop bij de biowinkel/ekoplaza geeft extra smaak maar is optioneel
Toevoegen zoveel je wilt na het bakken:
rijst puffs
kokossnippers
Instructies
Verwarm de oven voor op 120 graden en zorg voor 1 grote of 2 medium ovenplaten en bedek deze met bakpapier.
Voeg alle drogen ingrediënten samen in een grote schaal.
Verwarm de kokosolie in een pannetje op laag vuur enkel zodat de olie vloeibaar wordt.
Voeg alle natte ingrediënten toe aan de schaal met droge ingrediënten. Mix met een spatel alles goed door elkaar.
Spreid alles goed uit op de bakplaat en bak in de oven op 120 graden voor ongeveer 60 minuten.
Schep tussendoor geregeld door en hou op het laatst goed in de gaten dat het niet te donker wordt haal het er desnoods eerder uit.
Het mag er goud-/lichtbruin uit komen te zien.
Haal uit de oven en laat goed afkoelen op de ovenplaat. De granola wordt pas knapperig als het volledig is afgekoeld.
Schep de granola over in potten and enjoy!