Cous Cous *4/5 porties


Cous cous is altijd goed toch ?

De groenten van dit recept roosteren we in de oven.

Dit is lekker makkelijk, maar geeft ook een goeie smaak en structuur aan de groenten.

Kikkererwten of falafelballetjes gaan perfect bij een recept zoals deze.

Lekker met een pita erbij, wat hummus en tzaziki!






Ingredienten

170 gram volkoren couscous

1 flinke hand gele rozijnen

2 tenen knoflook fijngesneden

1 zak 400 gram fijne italiaanse groentenmix

(of 1 courgette, 1 ui, 1 paprika)

3 grote! handen verse kruiden fijngesneden zoals munt, peterselie, koriander ( een mix is het lekkerst!)

1 blik kikkerwten afgespoelt

1 theelepel zout

2 eetlepels cous cous kruidenmix of:
-kruidenmix-
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
0.5 theelepel kaneel
1 theelepel kurkuma
1 theelepel zwarte peper


Serveer met

geroosterde ongezouten amandelen gehakt

Tzaziki - hummus - pitabrood - granaatappelpitjes


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Week de couscous met 1,5 x zoveel kokend water als couscous in een kom (ong 270 ml het komt niet zo nauw) en voeg ook de krenten toe. Dek af en laat staan.

Spreid de groenten op een bakplaat met wat olijfolie en 1 theelepel zout. Mix alles goed door elkaar.
Bak 2o minuten, en schep alles tussendoor eventueel een keer door elkaar.


Zet een pan met een klein scheutje olijfolie op heet vuur en voeg de knoflook toe, laat 1 minuut bakken tot de geur sterker wordt. 

Voeg de kruidenmix toe en bak heel kort mee tot deze geur ook sterker wordt. Voeg daarna de geweekte couscous toe, zet het vuur uit en mix alles kort maar goed door elkaar. Voeg met mixen een scheut water toe zodat de kruiden extra goed mengen met de couscous.

Voeg de kikkererwten & verse kruiden toe.

Serveer met eventuele extra's.