Boekweit Bowl *2 porties


Dit ontbijtrecept was razend populair toen ik het op instagram plaatste.

Boekweit is zeer rijk aan mineralen* en ook ideaal als je geen gluten mag. Het is een volwaardige keuze als graanvervanger.

Afwisseling is enorm belangrijk dus dit is een ideaal recept om havermout of boterhammen mee af te wisselen.

Na het blenden hou je een zijdenzachte romige substantie over me een heerlijke smaak.

Boekweit is nog nooit zo decadent geweest.





Ingredienten

170 gram  rauwe boekweit geweekt (1 cup)  
8  dadels ontpit (0.5 cup)
170 ml plantmelk (0.75 cup)
1 theelepel speculaas/koekkruiden


Bereiding


Week de rauwe boekweit een nachtje in ruim water in de koelkast.

Spoel het de volgende dag heel goed af.

Gooi alle ingrediënten in de blender en blend tot glad.
Top met lekker veel fruit, omega 3 zaden en noten!

Enjoy!


*Boekweit is enorm rijk aan mineralen, met dit ontbijtje kom je met alleen het papje al aan:
65% van je dagelijkse ADH aan magnesium
30% van je dagelijkse ADH aan zink
30% van je dagelijkse ADH aan kalium
17% van je dagelijkse ADH aan ijzer