Een toetje voor ontbijt? Yes please!
Amandelpasta en kaneel zijn de gouden combi in deze smoothie.
Deze smaak moet je ervaren!
Ik raad ook echt aan deze te maken met wilde blauwe bessen. Maar met een gewone bessen mix is hij ook erg lekker. De hoeveelheden komen niet zo nauw je kan ook 1 banaan extra doen en minder havermout. Meer bessen mag ook.
Door de havermout maak je er echt een maaltijd van. Dit is mijn favo ontbijt als ik veel onderweg ben of vroeg alle boodschappen wil doen. Je kan er tussendoor telkens beetjes van drinken.
Jaja...je kan beter in rust eten zonder tv afleiding..blabla.. Maar soms heb je gewoon veel dingen te doen. Zolang je maar niet iedere dag eet on the go.
Ingredienten
1 banaan
40 gr havermout / iets minder dan 0.5 cup
350 ml / 1.5 cup plant melk of water of 50/50
100 gram wilde blauwe bessen (diepvries AH) / of diepvries bosbessenmix
0.5 ruimte eetlepel amandelpasta
0.25 theelepel kaneel (gewone)
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel hennepzaad
optioneel meeblenden : 1 medjoul dadel, 1 paranoot, zonnenbloemzaad. pompoenpitten
Bereiding
Blend alles in de blender. Als hij te dik voor jou is kan je nog wat water toevoegen.
Tip!
Maak hem de avond van tevoren als je echt een hele drukke dag voor de voeg hebt. Je kan de smoothie ideaal bewaren in een oude passata fles of zo'n grote glazen fles waar die boomgaard appelsap in zit. Grote maaltijd smoothies moet je nooit in 1x achter over gooien. Je drinkt ze of in 2x wat sneller. Of drinkt er verspreid over langere tijd telkens beetjes van.