Veel recepten noemen iets al appeltaart als er wat gebakken appel met kaneel op zit. Maar dat is niet genoeg natuurlijk he ;)
Dit recept doet net even wat extra.
Heb je zo'n ontzettende zin in appeltaart, probeer dan eerst dit ontbijtje voordat je naar de bakker gaat. Wie weet is de behoefte daarna al bevredigt genoeg om niet meer te gaan..
Dit receptje is een stuk beter voor je gezondheid en levert veel belangrijke voedingsstoffen.
En ja een beetje zoetigheid mag daar ook gewoon bij;)
Ingredienten
45 gram / 0.5 cup havermout
3x zoveel plantaardige melk als havermout ( of 2/3 melk en 1/3 water)
1 rijpe banaan geprakt
1 ruime theelepel amandelpasta of meer naar smaak
1 eetlepel gemalen lijnzaad
0.5 theelepel vanille extract
0.25 theelepel kaneel (geen ceylon)
snuf zout
Topping
1 appel geschild en in blokjes
kaneel
halve theelepel maiszetmeel
1 eetlepel ahornsyroop
optioneel : dadelstroop, pecannoten, gedroogde moerbeien
Bereiding
Bak eerst de appel zachter in een pannetje en voeg op het laatst de kaneel toe, roer even door.
Voeg nu de maiszetmeel toe, roer goed en voeg als laatste de ahornsyroop toe.
Bak het even kort al roerende, zet het vuur uit en laat staan.
Voeg nu de haver, melk, water, kaneel, snuf zout, amadelpasta en vanille extract toe aan een steelpan toe met het liefst een anti aanbaklaagje.
Kook dit al roerende enkele minuutjes kort tot wat papperiger.
Zet het vuur uit. Prak 1 banaan fijn en voeg dit samen met de eetlepel gemalen lijnzaad toe aan je havermout.
Roer goed en voeg een piepje extra vocht toe aan het mengsel want de lijnzaad zuigt veel vocht op en je wilt wel een smeuiige havermout houden.
Top met de gebakken appel, pecannoten en eventueel moerbeien. Drizzle er dadelstroop overheen om je ontbijt next level te maken.
En ga ervoor zitten om er echt van te genieten..