Amandel Blauwe Bes Pannenkoeken

 

Amandelmeel toevoegen aan baksels en pannenkoeken is een ideaal truukje om oa extra calcium binnen te krijgen. 

Het maakt de pannenkoeken ook extra machtig en vullend dus je buik zal snel gevuld zijn!

Voeg wat bessen toe om het geheel wat lichter te maken en je hebt weer een geinig nieuw receptje!

Spontaan in de keuken ontstaan, en wie weet bij jou nu ook!


Pakpoeder en baksoda zijn voor luchtigheid beste vrienden. Combineer iets zuurs met bakpoeder en het gaat schuimen. Als je het dan niet overklopt maar met een spatel in elkaar veegt zorgt het voor een luchtige pannenkoek of cake en heb je geen eieren nodig om die luchtigheid te krijgen. Kan ook met 'aquafaba' trouwens!


Ingredienten

150 gram / 1.25 cups volkoren spelt meel

25 gram / 0.25 cup amandelmeel

1 banaan fijn geprakt

235 ml / 1 cup plant melk

0.5 theelepel vanille extract

0.5 theelepel bakpoeder

0.5 theelepel baksoda (of iets zuurs als je het niet hebt zoals azijn/citroenzuur)

kaneel naar smaak

verse blauwe bessen

Toppings: ahornsyroop en bessen

Extra benodigd: goeie anti aanbakpan


Bereiding

Meng eerst alle droge ingredienten in een grote kom.

Dit doe je ook voor alle natte ingredienten.


Gooi de natte ingredienten bij de droge en vouw met een spatel door elkaar tot goed gemengd.

Maar ga niet helemaal los want je wilt de lucht er niet uitmixen.


Meng optioneel de blauwe bessen erdoor of gooi die op je pannenkoek zodra je het mengels in de pan hebt gegoten.


Tijd om te bakken!

Bak op medium temperatuur, lievers iets langer baken op een lagere temperatuur dan bittere pannenkoeken van het verbranden.